EXPO

1917, TOTALE OORLOG IN VLAANDEREN

Langemark-Poelkapelle was vier jaar lang het decor van de allereerste wereldbrand. Liggend tussen het kanaal Ieper-IJzer en de zwaarbevochten heuvelkam van Westrozebeke tot Wijtschate, maakt het deel uit van de Ypres Salient, de Ieperboog. Na 4 jaar was de gemeente van de kaart geveegd. 100 jaar na datum organiseert de gemeente allerlei activiteiten die met de WOI-herdenking te maken hebben.

In het gloednieuwe Guynemerpaviljoen huist een tweeledige tentoonstelling, waar de bezoeker meer te weten komt over het Franse verhaal en de militaire luchtvaart. Het aandeel van het Franse leger bleek enorm belangrijk in het overwegend Britse offensief van de Derde Slag bij Ieper. Hoewel de Franse strijdkrachten zich in 1917 in een diepe crisis bevonden, konden ze door een meer behoedzame aanpak oprukken tot het Bos van Houthulst. Daarnaast werd de luchtmacht in 1917 op een nooit geziene schaal ingezet. Luchtvaart evolueerde van puur observeren naar een integraal onderdeel van de oorlogvoering.

Gratis tot 31 augustus – daarna te bezoeken samen met bezoek aan Guynemerpaviljoen

www.flandersfields.be/nl


OPENINGSUREN PAVILJOEN

  • Het Guynemerpaviljoen zal te bezoeken zijn vanaf 17 maart 2018.
  • Woensdag t.e.m. zaterdag van 10u tot 18u30
  • De eerste twee zondagen van de maand van 10u tot 17u
  • Op de andere zondagen van de maand van 10u tot 12u30 en in de namiddag uitsluitend mogelijk op afspraak onder begeleiding van een gespecialiseerde gids
  • Zondag 18 maart de ganse dag open

TARIEVEN PAVILJOEN

INDIVIDUEEL Vanaf 6 jaar5,00 euro

IN GROEP Vanaf 10 personen4,50 euro
  Vanaf 30 personen4,00 euro

GIDS Gidsbeurt per uur40,00 euro